DANIEL THOMPSON & COLIN WEBSTER + Dirk Serries

vrijdag, 8 november, 2019 - 20:00

Colin Webster (sax) en Daniel Thompson (akoestische gitaar) stellen hun nieuwste duo album 'Boskage' voor op het A New Wave Of Jazz label.

De Londense saxofonist Colin Webster is één van de meest toonaangevende muzikanten van de nieuwe Europese avantgarde scene. Hij is bekend van zijn uiteenlopende samenwerkingen zoals met Graham Dunning, Andrew Lisle, Mark Holub, David Birchall, Andrew Cheetham, Otto Willberg en met bands als Kodian Trio, KTHXBYE. Webster specialiseert zich in extreme toonconfiguraties, van minimaal tot abstract en dynamisch. Hij leidt ook het fascinerend Raw Tonk Records label.

http://www.tokafi.com/15questions/interview-colin-webster/
https://webstology.wordpress.com/
https://rawtonkrecords.bandcamp.com/music

Daniel Thompson, geboren in Norfolk en wonend in Londen, is overwegend autodidact maar heeft wel twee jaar gestudeerd onder de vleugels van gitarist John Russell. Daniel maakt deel uit van de grote vrije improvisatie scene in het Verenigd Koninkrijk. Op voornamelijk akoestische gitaar en volledig volgens zijn eigen stijl en techniek, speelt Daniel live zowel solo als in samenwerkingen met muzikanten als Steve Noble, Alex Ward, Evan Paker en The London Improvisers Orchestra. Zijn albums werden uitgebracht op labels als Leo Records, Creative Sources, FMR, etc.

https://www.danielthompsonguitar.com/about.html
http://preparedguitar.blogspot.com/2014/04/daniel-thompson-13-questions....

Dirk Serries is geen doorsnee improvisator. Hoewel hij sterk gepassioneerd is door de klassieke free jazz van de jaren zestig, zeventig en de huidige generatie, vinden zijn talenten hun oorsprong ver weg van deze strekking. Meesterlijk in structuren, heeft hij zijn technieken gedurende de laatste 30 jaar (werkend onder pseudoniemen vidnaObmana, Fear Falls Burning, Microphonics, in samenwerkingen en meer recentelijk onder zijn eigen naam), steeds geperfectioneerd. Hij is altijd betrokken bij het eerder abstracte en geluidsbewuste luik van de experimentele muziekscene. Serries speelt nu vaker zonder zijn kenmerkende gebruik van effecten en repetitieve structuren en loops. Haast volledig afgestript, spreekt hij met zijn (elektrische) gitaar een naakte taal die opgebouwd is uit introverte frasering, pointillisme, bewuste manipulatie en occassionele energieke en snelle uitbarstingen.
Gefascineerd door de improvisatie technieken van Derek Bailey, gaat hij solo in concert de uitdaging aan om dit verder te ontplooien. Dirk Serries is ook de artistieke drijfveer achter het New Wave Of Jazz label, bekend van hun gelimiteerde uitgaven op vinyl, cassette en cd.