Ice king

zaterdag, 14 oktober, 2017 - 21:00

Na het succes van zijn concerten in Den Hopsack in 2015, 2012 en 2006 zowaar, komt iCE KiNG zich overtreffen met een vierde en extra lange set.

iCE KiNG, solo project van Bas L.G. Verdin, laat zich niet gemakkelijk voorstellen. Wie oren heeft naar iets unieks, is hier aan het juiste adres. Deze bard brengt een geheel eigen repertoire, waarbij zijn baritongitaar lang niet zomaar begeleiding is voor de zangtekst, die op zich ook zeer melodieus en expressief wordt gebracht, met een groot bereik.

De teksten zelf zijn transcripties van bijna vergeten gedichten, veelal uit de Schotse en Engelse Romantiek. De gecreëerde epische atmosfeer is als een muzikale ontwikkeling van de schilderijen uit die periode, waarbij over de verschillende moderne genres heen wordt gespeeld.

Al meer dan een decennium brengt iCE KiNG onafgebroken albums uit, we zitten voorlopig aan zes, en treedt hij met de regelmaat van de klok op, ook in het buitenland en in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Gaandeweg heeft hij zijn bijnaam 'Belgium's Bravest Bard' gekregen, die hij met een bijzondere continuïteit en toewijding alle eer komt aandoen.

http://users.telenet.be/bas.verdin/

https://www.facebook.com/icekingbe

Er wordt niet met de kroon, maar met de hoed rondgegaan.