kate macleod

maandag, 23 oktober, 2017 - 21:00

De Amerikaanse Kate MacLeod is een singer-songwriter en violiste die folk met americana mengt.
Na een eerste wonderschone passage in Den Hopsack in 2015 komt Kate terug! Tijdens deze toer stelt ze haar nieuwe album Deep in the Sound of Terra voor.

Charles Sawtelle van de legendarische bluegrassband Hot Rize producete haar debuutplaat in 1995. Sindsdien bracht ze tal van albums uit en toerde ze in de VS en het buitenland. Kenners situeren haar muziek regelrecht in de traditie van de legendarische Carter Family. Ze speelde voorprogramma's voor onder meer Rosanne Cash en Dan Fogelberg. Qua stemgeluid doet ze geregeld denken aan Joni Mitchell.

Haar album ‘Blooming’ werd geproduced door Grammy- winnaar Tim O’Brien en wereldwijd warm ontvangen. In 2014 bracht ze het live-album 'At Ken Sanders Rare Books' uit. Alle nummers op het album zijn geïnspireerd op boeken.

Eind september 2017 bracht ze haar eerste instrumentale full album uit op viool, getiteld Deep in the Sound of Terra.
De melodieën zijn geïnspireerd op landschappen en de natuur, als een ode aan de aarde en ons milieu. Met titels als Sunrise on the Colorado Plateau, Desert Rain, en Maxfield Parrish Sky, refereert de muziek op het album vaak rechtstreeks aan haar inspiratiebron. Gasten op de plaat zijn onder meer bluegrass virtuoos Darol Anger, de legendarische Ierse violist Kevin Burke en Kat Eggleston.

Verwacht tijdens het concert echter zeker niet alleen instrumentale vioolmuziek, Kate bewijst op deze concertreeks haar diversiteit als artieste. Ze grasduint in haar volledige repertoire van folk en americana, zichzelf begeleidend op gitaar en viool en uiteraard met haar prachtige stem.

Gratis inkom, vrije bijdrage in de hoed.

www.katemacleod.com
www.salmonbookings.be